Denc Studio architecten -en studiebureau

Studio

Om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn, verhuisde denc!-studio op 01/9/2011 naar de Voorhavenlaan 31-002 te 9000 Gent. We richtten een unit van LOODS22 in.

In de Gentse Muide, in de Voorhaven van Gent vind je het grootste beschermde stadsgezicht van Gent.
Omwille van de hoge industrieel archeologische waarde werd LOODS 22 samen met nog 10 andere bouwwerken aan de Voorhaven in 1996 beschermd. De Voorhaven werd op het einde van de 19e eeuw gerealiseerd als overslagzone voor katoen. De talrijke buitenlandse schepen werden hier afgeladen en het katoen werd per spoor naar de textielfabrieken in Gent en wijde omgeving vervoerd. LOODS 22 was de eerste van 5 havenloodsen die tussen 1885 tot 1900 werden gebouwd. Sommige loodsen werden deels gerealiseerd met recuperatiematerialen afkomstig van de wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1883. Bij de Voorhaven hoorde een nieuw geheel van straten waar vele havenarbeiders woonden. De straatnamen verwijzen er naar de havensteden (New-Yorkstraat, Londenstraat, Bombaystraat enz.) waarmee handel werd gedreven of die de exotische schepen hier aanvoerden (Chocoladesteeg, Koffiesteeg en Suikerijsteeg).
Loods 22 is daarbij slechts de eerste fase van een groter geheel van activiteiten die in de Voorhaven een elan van innovatie en creativiteit moeten vestigen.U vindt hier enkele beelden.