Denc Studio architecten -en studiebureau

 13.03.2014  |  publicatie A.MAG

Project 0176 A PHDECOCK internationaal in de kijker.

Sinds 2001 woonde deze opdrachtgever in een woning ontworpen door architect Vincent Van Duysen.
De opdrachtgever was tevreden over de ontwerpdiensten van voorgenoemde architect, maar wou bij zijn nieuwe woonst een iets meer verder doorgedreven aandacht voor het energiebewust bouwen.
Vincent Van Duysen werd opnieuw aangesproken als ontwerper. Denc!-studio verzorgde niet alleen duurzaamheidsadvies en energieberekeningen, maar assisteerde tevens ter opmaak architecturaal uitvoeringsdossier en begeleidde de wekelijkse werfcontrole.

Op de plaats van de vroegere hoeve (zonevreemd) zijn drie nieuwe gebouwen komen te staan. Zowel de inplanting, als de vormelijke eenvoud der bouwvolumes, knipogen naar het verleden. De uniforme materiaalkeuze der gevels brengt rust. 

Het "international architecture technical magazine A.MAG" (ISSN I2182-472X, ISBN 978-989-97825-8-7)  brengt in zijn 4e nummer een overzicht van het werk van Vincent Van Duysen. Onderstaand vindt U enkele beelden van fotograaf Koen Van Damme. Hier vindt u een lage-resolutie download van de "DC II residence" (bij ons gekend als dossier 0176 A PHDECOCK). Onze inzet wordt genoemd op pagina 137.