Denc Studio architecten -en studiebureau

 12.05.2015  |  PIER KORNEL eerste steenlegging

PIER KORNEL maakt deel uit van een omvangrijke stadsdeelvernieuwing rond de Dender en het station.
Op di12/05/2015 legden Burgemeester Christoph D'Haese en schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt de eerste steen van het nieuwe woonproject op de voormalige Tupperware site in Aalst.

Christoph D'Haese, burgemeester Aalst: "Deze legislatuur heeft zich ondermeer tot doel gesteld de aantrekkelijkheid van Aalst voelbaar en zichtbaar te verhogen. Er is heel wat potentieel in deze stad dat té lang onaangeroerd gebleven. We willen met dit stadsbestuur projecten die zorgen voor een hoge aantrekkingskracht van de stad niet langer afremmen, maar integendeel aanmoedigen en ondersteunen. De grijze industriestad is zo aan het verworden tot een bruisende centrumstad waar het aangenaam is om te wonen". 

  

Vooruitziend, duurzaam en groen zijn de sleutelwoorden van dit ambitieuze project. Darel Torremans, projectontwikkelaar van Re-Vive: “Het project geeft een nieuwe dimensie aan de stad Aalst”.

De belangrijke rol die de voormalige fabriek heeft gespeeld voor Aalst en voor de buurt werd daarbij niet vergeten. Luk Lescrauwaet, Plant Manager bij Tupperware Belgium: "Menig tranen zijn gevloeid wanneer we deze site verlieten. Vandaag geeft het ons een bijzonder gevoel dat onze vertrouwde site nu de thuis zal worden van maar liefst 450 gezinnen. De geschiedenis en de toekomst werden op unieke wijze verbonden tijdens de eerstesteenlegging. Tupperware wenst de revival van deze site een stralende toekomst toe".

Ook aan de openbare ruimte wordt de nodige aandacht besteed. Sven de Bondt, projectontwikkelaar van Matexi: “De site is bijna volledig autovrij. Naast veel groene zones worden er pleintjes aangelegd met bankjes, speeltuigen en sportvoorzieningen”. 

In de eerste fase verrijzen 49 appartementen en 27 woningen. Een derde van de woningen vond al een eigenaar.
De vergunning voor fase twee wordt binnenkort verwacht.

De eerste uitgegraven grond werd in Tupperware-potjes bewaard.