Denc Studio architecten -en studiebureau

 23.09.2015  |  laureaat cohousing GECCO

Cohousingprojecten zijn, in tegenstelling tot de meer klassieke verkaveling, meestal vraaggestuurde bouwprojecten. Eerst worden bewoners gezocht, die dan rond de tafel gaan zitten om hun wijk vorm te geven. In volgende stappen wordt dan een architect geselecteerd en worden workshops georganiseerd.

In juli werd door GECCO, onder begeleiding COHOUSINGPROJECTS, een architectuurwedstrijd uitgeschreven voor een 26-tal woongelegenheden te Gentbrugge. De site is een verloren stuk bos in het Gentse, vlakbij de Gentbrugse Meersen en de ondertussen wereldbekende fly-over van de E17.

Met enige trots kunnen we melden dan ons TEAM KAMPVUUR als laureaat werd aangeduid.

 

TEAM “KAMPVUUR”

ARCHITECTEN- en STUDIEBUREAU DENC!-STUDIO en DHOOGE & MEGANCK ARCHITECTUUR kennen elkaar al meer dan vijftien jaar bijzonder goed. Beide hebben hun bureau ingeplant in de vruchtbare ‘Gentse’ aarde.
Met STUDIO BASTA en DAIDALOS-PEUTZ hebben we voor dit project waardevolle "partners in crime" gevonden.
Het breed spectrum aan kennis is compatibel.

MASTERPLAN

De site is een prachtig stuk verwilderd bos. Door de minst waardevolle bomen te rooien, de waardevolle te houden en op de juiste plaats incisies te maken krijgt de site een noodzakelijke luchtigheid zonder haar oorspronkelijke karakter te verliezen. Geen open vlakte dus, eerder een bladerdek met open plekken (clair-obscure).

ALLE GROTE DROMEN STARTEN KLEIN

De initiatiefgroep van Cohousing Gentbrugge bestaat heden uit een vijftal gezinnen. Uiteraard is er nog plaats voor buren.