Denc Studio architecten -en studiebureau

 10.12.2013  |  laureaat BELGISCHE PRIJS VOOR ARCHITECTUUR EN ENERGIE 2013

 

De door denc!-studio ontworpen nulenergiewoning 0315 A PUTMAN werd op 10/12/2013, in het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR BRUSSEL, uitgeroepen tot LAUREAAT in de BELGISCHE PRIJS VOOR ARCHITECTUUR EN ENERGIE 2013 / CATEGORIE ENERGIE EENGEZINSWONING.

De jury lauwerde het "zeer consequent ontwerp" van de hedendaagse architectuur, met specifieke aandacht voor stedenbouwkundige inpassing en duurzaamheid.
 
© foto Yannick Milpas

De “Belgische Prijs voor Architectuur & Energie 2013” wordt georganiseerd door de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) en Electrabel GDF-SUEZ met de medewerking van de Orde van Architecten, AR-CO, VAi, CIVA, BVA, ARiB en UWA en met de steun van de federale en gewestelijke overheden.
De organisatie van deze prijs is mogelijk dankzij de steun van volgende sponsors: Foamglas, Guardian, Niko, Rockfon/Rockpanel, Sapa, STO, Velux, Viessmann en Wienerberger.
De jury was samengesteld uit Ir.Arch. Rik Van Rossen (voorzitter), Arch. Luc Dedeyne (Energieconsulent BVA), Prof.dr.ir. Jean-Marie Hauglustaine (ULg), Dr.Sc. Georges Timmermans (Directeur CIR Isolatieraad), Ir. Kris van Dingenen (Directeur TECNOLEC), Arch. Marc Muylle (Patrimoniumbeheer Electrabel GDF-SUEZ) en Arch. Eddy Vanzieleghem (FAB-Awards).


LINKS/PUBLICATIES: 

- 2013 "0315 A PUTMAN", Liesbet Temmerman, "A+", nr 245, dec2013-jan2014
- “triumviraat – een passieve rijwoning van twee en een hal volume sluit aan bij de buren”, "buitengewoon en betaalbaar bouwen", lannoo – at home publishers, ISBN 978 94 014 0768 7, 2013
- projectfiche op de denc!-studio website