Denc Studio architecten -en studiebureau

 03.10.2012  |  het AGSOB stelt opnieuw bouwgrond voor jonge gezinnen beschikbaar

Voor de vijfde keer biedt het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf (AGSOB) een reeks betaalbare bouwgronden te koop aan in Gent. Het AGSOB wil op die manier de droom van een unieke, hedendaagse rijwoning in de stad voor meer jonge gezinnen toegankelijk maken. Met financiële steun van de Stad Gent koopt het AGSOB verkrotte woningen en onbenutte terreinen in de stad op. AGSOB verkavelt deze gronden en verkoopt de percelen bouwgrond voor rijwoningen aan een vaste prijs/m². Op deze manier worden meteen ook onbenutte terreinen en verkrotte woningen in de stad geherwaardeerd.

Voor 2012 blijkt de verkoopprijs 215€/m². De effectieve waarde van de bouwgronden ligt echter een stuk hoger! De inschrijvingsperiode loopt van 03/10/2012 tem 30/11/2012 (om 16u).

Niet iedereen komt in aanmerking om een kavel te kopen. Alleen gezinnen van minstens twee mensen, waarvan één minstens 18 jaar is en jonger dan 40 jaar, kunnen zich inschrijven voor het project.
Bijkomende voorwaarde is dat het gezamenlijk netto belastbaar inkomen maximum 63'230€ mag bedragen, te verhogen met 3'270€ per kind ten laste. Omdat er meer gegadigden dan bouwgronden zijn, krijgen kandidaat-kopers die aan bovenstaande voorwaarden voldoen een aantal punten toegekend op basis van hun gezins- en werksituatie. Hoe meer punten, hoe hoger de kandidaten gerangschikt zijn. In een formele zitting krijgt de hoogst gerangschikte kandidaat eerst de kans om een keuze uit de beschikbare kavels te maken. Daarna kan de tweede kiezen uit de overblijvende kavels. Er wordt een rangschikking opgesteld voor het totale project, niet per locatie.