Denc Studio architecten -en studiebureau

 01.04.2011  |  denc!-studio WINNAAR "award duurzame woning 2011" dubo limburg

DUBOLIMBURG en CONFEDERATIE BOUW LIMBURG reikten denc!-studio 31/03/2011 de "AWARD DUURZAME WONING 2011" uit.

De jury bezocht 32 geselecteerde projecten en koos het door denc!-studio ontworpen 0194 A SINGEL als laureaat.
De woning is een door PHP gecertificeerd passiefhuis (12kWh/m².jaar karakteristiek verbruik voor ruimteverwarming), met E-peil 36 en K-peil 13, gebouwd tegen <900€/m².
Behalve de specifieke inzet ten dienste een laag energieverbruik wist de jury vooral de betaalbaarheid, de flexibele planopbouw, de eenvoud/bescheidenheid te waarderen als basisbeginselen van duurzaam bouwen.

Op het getuigschrift staat te lezen "...Deze woning is ontworpen met respect voor mens en milieu en heeft bijzondere aandacht voor energiebesparing, wooncomfort en harmonie met de natuur en omgeving. De invloed van het bouwen en het gebruiken van deze woning op het milieu is beperkt...".
De architecten kregen een glasgeblazen kunstwerk van Bibi Smit als aandenken.

Na de uitreiking kregen we van de opdrachtgevers, per email, een steun voor de toekomst:
"...
langs deze weg wensen wij jullie ook nog eens te bedanken voor de samenwerking en de vruchten die het heeft afgeworpen en ook mee te feliciteren voor de prijs die wij samen gewonnen hebben.
Zoals jullie zelf al op jullie website vermelden was de jury gecharmeerd door het concept en de eenvoud maar vooral door de betaalbaarheid van het project (wat belangrijk is al boodschap naar bouwers die denken dat passief bouwen onbetaalbaar is). Dit is deels te danken aan mijn voorzichtigheid bij het uitgeven van het geld tijdens het bouwproces, de handigheid van manlief (die toch veel zelf heeft gerealiseerd) en de flexibiliteit (en soms het begrip en geduld) van Delphine en Bart. Kortom, een samenwerking die gaandeweg gegroeid is.
Hoewel een symbolische prijs, toch nog eens een teken dat we goed bezig zijn en proberen andere, gewone mensen, op die manier warm te maken voor het passiefhuisconcept.
Aan alle Dencers, doe zo verder en tot een volgende
..."
.